top of page

Производител на електроника с нова концепция за течно охлаждане за електронни контролни блокове



Срок на валидност

16 януари 2023 г. - 16 януари 2024 г


Германски автомобилен доставчик търси производители на електроника за валидиране на нова концепция за течно охлаждане за електронни контролни блокове. Протипът отговаря на нарастващото търсене на разсейване на топлината поради функциите за електрификация и автономно шофиране. Предимствата са намалено тегло (-35%), по-малко пространство (-50%) и подобрено охлаждане (+10%). Търсят се партньори, които да тестват прототипа (TRL5), за да го доведат до пазарна зрялост и евентуално да действат като търговски партньор.


Coldplate обслужва необходимостта от течно охлаждане на електронни контролни блокове в настоящите и бъдещите концепции за мобилност (подобрение от +10%)

  • Необходимият капацитет на охлаждане може да бъде осигурен при значително намалено тегло, а именно около 35 % спестявания в сравнение към конвенционално отлято под налягане решение.

  • Позволява спестяване на място за монтаж в Z-посока поради плоския дизайн на използваните MMP (-50%).

  • В допълнение към охлаждащата течност, използвана за прототипа (вода/гликол), използването на MMP също отваря възможността за използване хладилен агент от климатичната система и по този начин още един значителен скок в ефективността на разсейване на топлината.


TRDE20230116006




bottom of page