Предстоящи събития

 
abstract_hands_lr.jpg

Последни новини

Обучение „Get ready for Japan“

24.02.2021

Отворена е поканата на Европейско-японския център за сътрудничество (EU-Japan) за кандидатстване за обучителна програма по японска бизнес култура.

Отворена е поканата на Европейско-японския център за сътрудничество (EU-Japan) за кандидатстване за обучителна програма по японска бизнес култура.

Двуседмичната онлайн програма  „Get ready for Japan“ предлага на мениджърите от ЕС уникалната възможност да  разберат и преживеят както културните, така и икономическите елементи, които определят и изясняват бизнеса и технологичните постижения на Япония. Целева група на обучението са малки и средни предприятия (МСП).

Целта на обучението е:

-	Задълбочено разбиране за японската бизнес среда, бизнес практики и лични комуникации в японски стил, с цел създаване на успешен бизнес чрез партньорски отношения;
-	Запознаване с процеса на вземане на решения в японските компании и следователно придобиване на по-добро разбиране за техния стил на преговори и йерархия;
-	Укрепване на отношенията с настоящите японски клиенти и подпомагане контактите с бъдещите.

Дати на обучение: 31 май - 11 юни 2021 г.
Краен срок за кандидатстване: четвъртък, 15 април 2021 г.

Повече информация: https://www.eu-japan.eu/events/get-ready-for-japan-training-programme

За контакти:
Христина Каспарян
ierc2@bia-bg.com

В навечерието на своята 41-годишнина БСК се настанява в нов дом

23.02.2021

На 1 март 2021 г. Българската стопанска камара ще се нанесе в изцяло нова сграда, намираща се в София, на ул. Чаталджа 76.

На 1 март 2021 г. Българската стопанска камара ще се нанесе в изцяло нова сграда, намираща се в София, на ул. Чаталджа 76 (п.к. 1527), между булевардите „Дондуков“ и „Генерал Данаил Николаев“.

Телефоните и Email адресите на центъра "Външноикономическо сътрудничество", както и на целия екип на БСК  се запазват!

10-етажната бизнес сграда BIA SKY Office Building, собственост на дъщерното дружество “БСК Имоти” ЕООД, събира под един покрив екипа на Българската стопанска камара, БИК “Капиталов Пазар” ЕООД, Издателска къща “Божидар Данев” ЕООД и Арбитражния съд към БСК.

Сградата следва идеята да се превърне не просто в пространство с модерни офиси, а да създаде цялостна благоприятна среда за развитие на бизнеса. Ето защо, вратите на BIA SKY Office Building са широко отворени, както за наши гости, така и за бъдещи наематели, с които споделяме еднакви ценности.

PET TECH Акселераторска програма

17.02.2021

Мултинационална швейцарска компания стартира 24-седмична акселераторска програма на тема Pet Tech.

Мултинационална швейцарска компания стартира 24-седмична акселераторска програма на тема Pet Tech – следващо поколение продукти, услуги и хранителни и здравни технологии за подобряване на живота на домашните любимци и техните собственици.

Целева група на акселератора са малки и средни предприятия (МСП), както и стартиращи фирми с вълнуващи технологии и страст за осигуряване на устойчиви решения в рамките на грижите за домашни любимци.

Защо да кандидатствате?

Програмата ще Ви осигури:
-	Достъп до възможности за разширяване на мрежата Ви от контакти; 
-	Финансиране (до 50 000 швейцарски франка) за общ проект;
-	Видимост, която ще помогне на бизнеса Ви да се разрасне;
-	Екип от експерти, който ще ви подкрепя за постигане Вашите цели и KPIs. 

Краен срок за кандидатстване: 31 Март, 2021

За повече информация можете да се свържете с нас на следните имейли:
Ierc2@bia-bg.com
t.danailova@bia-bg.com

Innovation Norway - покана за представяне на проектни предложения

12.02.2021

Innovation Norway публикува 2-та покана за представяне на проектни предложения. Темата е “Welfare Technology (WT), Small Grant Scheme”

Innovation Norway публикува 2-та покана за представяне на проектни предложения. Темата е “Welfare Technology (WT), Small Grant Scheme” 

Главната целева група на програмата са български малки и средни предприятия (МСП) от частния сектор, а партньори по проекта могат да бъдат всички частни или публични организации, МСП или НПО, регистрирани в Норвегия или в България . Партньорски проекти не са задължителни, но се насърчават и бъдат поощрявани по време на оценката.

Допустими дейности:

1. Разработване на иновативни WT-технологии и услуги, които подпомагат независимостта на възрастни хора и хората с увреждания;
2. Разработване на WT-продукти, услуги и решения, които помагат за адресиране на социалните и здравни предизвикателства на застаряващото общество;
3. Разработване на технологични решения за персонал, който предоставя или извършва социални услуги; 

Проектите за Welfare Technology трябва да допринасят пряко за следните показатели:

а) Разработване на иновативни социални продукти / услуги / технологии;
б) Очакван годишен ръст на оборота;
в) Очакван годишен ръст на нетната оперативна печалба.

Кандидатът може да представи само едно проектно предложение по настоящата покана. Може да се осигури подкрепа по проектни дейности с цел разработване на нови продукти, услуги и решения в рамките на темата “Welfare Technology, Small Grant Scheme”. Приема се фазата на развитие да е до етапа на комерсиализация (TRL 5-8).

Срок за кандидатстване - до 12.05.2021 г.,  13:00 часа (Eastern European Time  - EET).

За повече информация - https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/Bulgaria/welfare-technology-sgs/

Финансиране на иновативни проекти и достъп до инвестиционен капитал чрез финансовите инструменти на Фонда на фондовете

05.02.2021

Уебинарът се проведе на 04.02.2021 от 14:00-15:30. В статията ще намерите линк към записа на събитието.

Семинарът е продиктуван от нуждата да се повиши информираността на компаниите за финансовите инструменти и различни възможности за финансиране на бизнеса.

Уебинарът е подходящ за:

- стартиращи компании в начален или по-напреднал етап на развитие
- микро-, малки и средни предприятия от всички сектори
- компании, които търсят възможности за разширяване на дейността си, разработване на прототипи, пазарна реализация на местния или на международни пазари
- бизнеси, засегнати от икономическата криза от COVID-19
- компании и предприемачи с иновативни и устойчиви идеи, които търсят достъп до наличния на пазара капитал и най-подходящата форма за финансиране
- компании и предприемачи с интерес към дялово, квазидялово, рисковото финансиране, разликите и предимствата между отделните форми на финансиране
- компании и предприемачи, които търсят насоки за избор на финансов посредник, начините на кандидатстване и необходимите документи.

Присъстващите фирми имаха възможността  да се запознаят в детайли с възможностите, които предоставят финансовите инструменти на Фонда на фондовете и кои са финансовите посредници, с които компаниите могат да се свържат, за да започнат разговори за потенциални партньорства. В уебинара се включиха и български компании, които са кандидатствали и вече са получили финансиране през инструмент на Фонда на фондовете, за да споделят личен опит и добри практики от първо лице.

Пълен запис на уебинара може да намерите на този линк: https://www.youtube.com/watch?v=LeYZa3XJGL0&feature=youtu.be

За повече информация:Веселин Илиев, ierc@bia-bg.com
 
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

ул. Чаталджа 76

1527 София, България

+359 293 209 54

eu_flag.jpg

Център за външноикономическо сътрудничество към БСК © 2020 Всички права запазени  | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ | ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Copyrights