top of page

Хоризонт Европа - Клъстер 2: „Култура, творчество и приобщаващо общество“


Онлайн брокерското събитие, организирано на 18 януари 2023 г., ще бъде посветено на изграждането на консорциум в Клъстер 2: „Култура, творчество и приобщаващо общество“.


Събитието ще включва онлайн двустранни срещи с партньори, които се интересуват от същите теми за поканите за 2023 г. След успешна регистрация и активиране на вашия профил, участниците могат предварително да организират двустранни срещи чрез удобен за потребителя инструмент за намиране на партньори.


Относно събитието:


В рамките на Стълб 2 на Horizon Europe, Клъстер 2 „Култура, творчество и приобщаващо общество“ има за цел да изпълни целите и приоритетите на ЕС за засилване на демократичното управление и участието на гражданите, за опазването и насърчаването на културното наследство, както и да отговори и оформи многостранни социални , икономически, технологични и културни трансформации.


Клъстер 2 мобилизира мултидисциплинарен опит в европейските социални и хуманитарни науки (SSH) за разбиране на фундаменталните съвременни трансформации на обществото, икономиката, политиката и културата. Той има за цел да предостави основани на доказателства политически варианти за социално справедлив и приобщаващ европейски зелен и цифров преход и възстановяване след COVID 19. Бъдещите проекти трябва да постигнат резултати в трите области на интервенция, съответстващи на стратегическия план на Хоризонт Европа (2021-2024 г.):


  • Демокрация и управление

  • Европейско културно наследство и културни и творчески индустрии

  • Социални и икономически трансформации

Повече информация за събитието ТУК.



bottom of page