top of page

Кандидатствайте за субсидия - NGI TALER



Първата покана за NGI TALER беше открита на 1 февруари 2024 г. с краен срок 1 април 2024 г. 12:00 CEST (на обяд).



В цифровата икономика плащанията играят важна роля. NGI TALER е пилотен проект, финансиран от Европейската комисия и швейцарската държава с много конкретната цел да въведе нова, най-добра в класа система за електронни плащания, която е от полза за всички.


Чрез осигуряване на микроплащания при много ниски режийни разходи, GNU Taler позволява на интернет бизнес моделите да се отклонят от приходите от реклама или моделите за абонамент, особено за онлайн издателите. Безрисковите транзакции могат да намалят таксите за транзакции и да открият онлайн плащания за населението с недостатъчен банков достъп и гражданите, маргинализирани от цифровизацията. С GNU Taler гражданите не страдат от наблюдение, когато плащат, докато фирмите могат да бъдат държани отговорни за приходите си и да плащат данъците си.


Освен това софтуерът е прозрачен и безплатен във всеки смисъл на думата — което означава, че всеки може да види вътрешната му работа, да го внедри за какъвто и да е случай на употреба и да го адаптира към своите нужди, без да иска разрешение от никого.


Част от бюджета на NGI TALER (15%, за да бъдем точни) е запазена за отворени покани за финансиране на допълнителни безплатни усилия с отворен код, които са съобразени с темите и подхода на NGI TALER. Приканваме вашите приноси да помогнем за промяна на състоянието на системите за цифрови плащания и да помогнем за създаването на отворен, надежден и надежден интернет за всички.


За да ви позволим да направите такъв принос, ние ще отпуснем най-малко 676 000 евро в малки до средни безвъзмездни средства за научноизследователска и развойна дейност за технологични блага, които дават възможност на потребителите, и ще създадем ново поколение системи за дигитални плащания, съобразени с поверителността. Програмата ще се изпълнява от сега до ноември 2026 г., но бюджетите са ограничени — така че грабнете възможността си.


Търсим предложения за проекти между 5 000 и 50 000 евро — ако проектът работи добре, можете впоследствие да се увеличите в други програми, финансирани от NLnet, като NGI0 Core. Надеждните, евтини, сигурни и с ефективно използване на ресурсите плащания трябва да станат „новото нормално“ в интернет.


Имайте предвид, че самият GNU Taler беше финансиран чрез такива интернет проекти от следващо поколение, така че има всички възможности за растеж.



bottom of page