top of page

ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране



Бизнес център за подпомагане на МСП – Русе има удоволствието да Ви покани на специализираното събитие, посветено на въвеждането на възобновяеми енергийни източници от малкия и среден бизнес „ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране“, което ще се проведе в гр. Русе на 7 март 2024 с подкрепата на Клъстер ВЕИ. Ако нямате възможност да участвате на място, можете да се включите и онлайн.


Зеленият преход трябва да се насърчава най-много в енергоемките сектори, където могат да бъдат постигнати най-видимите резултати в намаляването на емисиите на CO2, но това е цел на фирмите от всички браншове на икономиката. По-голямата част от малките и средни предприятия в момента обаче не знаят как могат да направят този преход към възобновяема енергия.


Събитието „ВЕИ – добри практики и нови възможности за финансиране“ ще Ви даде възможност да се запознаете и/или споделите добри примери от практиката за въвеждането на ВЕИ от МСП в България и ЕС и какви финансови инициативи съществуват в момента, от които фирмите могат да се възползват, за да направят своя зелен преход. Темите и дискусиите ще бъдат водени от видни специалисти и експерти в сферата на ВЕИ и подкрепата на МСП.


Ще се радваме да споделите и своите идеи за това как различните МСП могат да бъдат подкрепени по-добре по отношение използването на ВЕИ.


Програма


09:30 – 10:00 Регистрация

10:00 - 10:15 SMEnergy – зелени услуги и възможности за МСП

10:15 – 11:00 Добри практики и реализирани проекти в България

11:00 - 11:30 Кафе пауза

11:30 - 12:15 EENergy – процедура за грантово финансиране на МСП

12:15 - 12:30 Дискусия - въпроси и отговори



Такса


Участието в събитието е безплатно, но изисква регистрация. Заявете своето участие най-късно до 5 март 2024 на следния линк.


Очакваме Ви на 7 март от 9:30 ч. в конферентната зала на х-л Дунав, гр. Русе! Заповядайте!





bottom of page