top of page

OPEN CALLS Imagine B5G



Основните цели на отворените покани IMAGINE-B5G са:


  • да се даде възможност за водени от Европа иновации и бързо приемане;

  • да стимулира инвестициите на частния сектор във всички вертикали;

  • за ангажиране на заинтересовани страни от трети страни към концептуализацията, разработването, експериментирането и валидирането на нови вертикални приложения в настоящата и бъдещата B5G екосистема.


IMAGINE-B5G има за цел да отдели най-малко 50% от бюджета за отворена покана за МСП, разрастващи се и стартиращи фирми.


Отворените покани ще бъдат конкретно насочени към проекти, включващи малки и средни предприятия, разрастващи се и стартиращи фирми и ще дадат приоритет на тях.


Първата отворена покана беше публикувана през юни 2023 г. и 15-те избрани проекта започнаха своята работа през ноември 2023 г. В първата отворена покана трети страни бяха поканени да представят предложения: (i) да тестват и валидират своите нови вертикални приложения чрез пилотни проекти и изпитания на съоръженията IMAGINE-B5G и (ii) за предоставяне на нови функции чрез хардуерни и софтуерни разширения на съоръженията IMAGINE-B5G благодарение на отвореността на рамката IMAGINE-B5G.


Втората отворена покана ще бъде публикувана през март 2024 г. и ще остане отворена два месеца, като очакваната начална дата на проектите е октомври 2024 г.

В Open-Call 2 на проекти ще бъдат дадени до 12 месеца за изпълнение на проекти, свързани с (i) нови вертикални приложения и (ii) разширения на платформа, с максимален бюджет до €100 000 на проект с един партньор и до €140 000 на проект с двама партньори. Проектите с отворена покана 2 ще се възползват от по-високо ниво на зрялост на рамката и платформата IMAGINE-B5G.


И накрая, третата отворена покана ще бъде публикувана през октомври 2024 г. и ще остане отворена за два месеца, с очаквана начална дата на проектите през април 2025 г. Третата отворена покана ще бъде насочена само към нови услуги, които ще се изпълняват в съоръженията IMAGINE-B5G за до 6 месеца и с максимален бюджет от €60 000 на проект. Ако има остатъчен бюджет от предишните отворени покани, този бюджет ще бъде разпределен в тази покана.





bottom of page