top of page

NGI Mobifre - По-етичен и човешки мобилен софтуер



Първото обаждане на NGI Mobifree беше отворено на 1 февруари 2024 г. с краен срок 1 април 2024 г. 12:00 CEST (на обяд).


Технологиите не са само движеща сила за иновации. Те оформят обществото и оказват значително влияние върху живота ни в почти всеки аспект. Това улеснява повторното използване, обмена и сътрудничеството между разработчиците и доставчиците, но също така е необходимо изискване за потребителите и организациите да направят съзнателен избор кои технологии да използват и кои да избягват, и да започнат да мислят за това как заедно да оформяме технологията, вместо обратното.


Mobifree е пилотна програма, предназначена да премине отвъд статуквото на мобилния софтуер и да създаде добродетелен цикъл на иновации чрез безплатен софтуер с отворен код, безплатен хардуер и отворени стандарти. Нашата цел е да помогнем на мобилните технологии да се развият до по-здраво състояние, да предоставим на хората конкретни нови инструменти и по-надеждна инфраструктура, за да осигурим по-добра сигурност и да позволим на потребителите повече свобода на действие и избор. Приканваме вашия принос, за да ни помогнете да променим състоянието на играта и заедно да създадем отворен, надежден и надежден интернет за всички.


За да искаме да ви позволим да направите такъв принос към целите, които споделяте с Mobifree, ние ще предоставим 670 000 евро в малки до средни безвъзмездни средства за научноизследователска и развойна дейност за решения, които дават на европейските граждани и организации по-голям избор и достъп до човешки -центриран и етичен мобилен софтуер. Търсим предложения за проекти между 5 000 и 50 000 евро — които трябва да ви помогнат.


За повече информация: NLnet; NGI Mobifree



bottom of page