top of page

EARASHI– Open Call #1



Вземете до €200 000, за да разработите авангардни решения за вашия стартиращ бизнес или МСП


Проект EARASHI (Въведени AI/роботични приложения за безопасна, ориентирана към човека индустрия) обявява първата си отворена покана за внедряване на иновативни технологии в европейското производство.


Тази покана е възможността за европейските производствени малки и средни предприятия и стартиращи фирми да изстрелят рязко своите напреднали цифрови и еко-отговорни технологии. Избраните предложения ще получат финансова подкрепа и конкретни коучинг услуги за подобряване на условията на труд с ориентиран към човека подход при оптимизиране производителност.


Избраните проекти ще отговорят на едно от 10-те предизвикателства на EARASHI и ще адресират цялостния обхват на EARASHI чрез подкрепа за навлизането на съвременни цифрови еко-отговорни технологии (данни, AI, роботика), подкрепа на работниците

в ежедневните им дейности и подобряване на условията на труд (безопасност, здраве и благополучие) и по този начин води до повишаване на производителността и възприемане на ориентиран към работника подход, като се има предвид етическото измерение.


Отвореното обаждане е предназначен да предостави на ръководени от МСП микроконсорциуми от 1-2 партньори каскадно финансиране до €200 000 за 15-18 месеца експерименти с приложения.


Компаниите, които желаят да кандидатстват за открита покана на EARASHI, могат да избират между градивните елементи, идентифицирани от Технически партньори на EARASHI, които могат да бъдат намерени тук, и разработват свързано технологично решение, което адресира 10-те предизвикателства, определени от индустриалния консултативен съвет на EARASHI.


Поканата е отворена до 12 май 2023 г. Налични са критерии за допустимост, насоки и подробности за това как да кандидатствате на уебсайта на EARASHI.


За проекта:

EARASHI е проект за научни изследвания и иновации, финансиран от програмата на ЕС Хоризонт Европа. EARASHI е a Европейска мрежа, съставена от съществуващи местни екосистеми за достигане до голям брой трети страни и максимизиране броят на новите иновативни решения за AI & Robotics at work. Проектът има всички основни предимства за успех в подпомагане на трети страни и поддържане на конкурентоспособността и търсенето на европейското производство. Въз основа на силна основа в европейски и национални инициативи, EARASHI, чрез своето сътрудничество и обмен на знания, има за цел да получи достъп до силната верига на стойността в своя стратегически сектор, значително да намали време за разработка и усилия за сертифициране, като по този начин поставя Европа на върха на работата на ИИ и роботиката неговото разработване и прилагане.



За повече информация:

info@earashi.eu

bottom of page