top of page

2 нови предизвикателства в BIA Open Innovation Platform


Благодарение на партньорството между Българска стопанска камара (БСК) и KVK, на платформата на БСК за отворени иновации са публикувани 2 нови предизвикателства отправени от чуждестранни фирми.


Предизвикателствата можете да видите ТУК.


Новите предизвикателства са:


  • Обучение на модели Lora/Dreambooth в мащаб

Ръчният процес на създаване на отделни папки, добавяне на надписи към изображения и преоразмеряването им в различни програми поставя няколко предизвикателства и неефективност. С много планирани заявки за проекти/предложения, използващи обучение по модели, базирани на изображения, има нужда от по-ефективен и рационализиран процес, който може да спести време и ресурси. Проблемът е в липсата на единна система, която да автоматизира целия процес на обучение на изображението.


  • Благоприятна за сетивата среда за нашите пациенти

Предизвикателствата около предаването на звук се обсъждат в рамките на жилищните единици. Решението обаче не може да се прехвърли, когато има смесено присъствие в отделенията за дневни грижи. Новата сграда ще има значение, но пациентите, които произвеждат тези звуци, често имат огромно желание да се движат, правейки звука неконтролируем в рамките на фиксирано пространство. Това е най-голямото предизвикателство при намирането на решение.



 

Платформата за отворени иновации на БСК свързва фирми и институции със стартъпи за решаване на конкретен проблем или разработка на ново решение в определена област. Ние сме тук, за да:​

  • подкрепим бизнеса и администрацията за намиране на нови иновативни решения на съществуващи или нововъзникващи проблеми;

  • осигурим възможност на стартъпите за сътрудничество и партньорства с големи компании;

  • усъвършенстваме процеса за open innovation в България;

  • подпомогнем по-доброто развитие на екосистемата за иновации

За да разгледате пълното описание на дадено прeдизвикателство и да кандидатствате, трябва първо да се регистрирате в платформата ТУК.


bottom of page