top of page

2 нови предизвикателства в BIA Open Innovation Platform


Благодарение на партньорството между Българска стопанска камара (БСК) и KVK, на платформата на БСК за отворени иновации са публикувани 2 нови предизвикателства отправени от Дортмунд, Германия.


Предизвикателствата можете да видите ТУК.


Новите предизвикателства са:


  • Дистанционно управлявани цифрови етикети върху мостри

Мостри от нашите продукти са изложени в 24 шоурума по целия свят. Всеки артикул е етикетиран на ръка. Това е статичен процес, който отнема много време, скъп е и не е най-доброто екологично решение. Би било голямо повишаване на ефективността, ако артикулите могат да бъдат етикетирани и, ако е необходимо, повторно етикетирани дистанционно и цифрово.

Моля, обърнете внимание: информацията на етикета трябва да е четлива за човешкото око. Така че QR-код или нещо подобно не е решение.


  • Употребявани батерии за електрически автомобили

Много превозни средства, задвижвани от батерии, които по време на жизнения си цикъл са устойчиви, но ... какво правим с батериите след това? В момента ги рециклираме, но вярваме, че има по-екологични начини. Бихме искали да чуем от ВАС как смятате, че мултинационална компания като UPS, която има световно влияние, може да увеличи максимално своите усилия за опазване на планетата по този въпрос.

Добре е да знаете: Европа разполага с ограничен достъп до природните ресурси, необходими за батериите за електромобили, което също прави намирането на начини за повторното им използване от първостепенно значение.


 

Платформата за отворени иновации на БСК свързва фирми и институции със стартъпи за решаване на конкретен проблем или разработка на ново решение в определена област. Ние сме тук, за да:​

  • подкрепим бизнеса и администрацията за намиране на нови иновативни решения на съществуващи или нововъзникващи проблеми;

  • осигурим възможност на стартъпите за сътрудничество и партньорства с големи компании;

  • усъвършенстваме процеса за open innovation в България;

  • подпомогнем по-доброто развитие на екосистемата за иновации

За да разгледате пълното описание на дадено прeдизвикателство и да кандидатствате, трябва първо да се регистрирате в платформата ТУК.


bottom of page