БСК помогна за завоюване на престижно европейско отличие за културно наследство


Българската Фондация „Таратанци“ е сред победителите в Европейските награди за културно наследство / Награди Европа Ностра 2021. Това са най-престижните европейски награди в областта на културното наследство и се присъждат на 24 изключително значими проекта от 18 държави.


След оценка на кандидатурите, подадени от организации и лица от 30 европейски държави, победителите бяха избрани от независимо експертно международно жури. Обявяването на носителите на наградите за 2021 г. бе направено на онлайн събитие, съорганизирано от Мария Габриел - европейски комисар за иновации, изследвания, култура, образование и младеж, и Херман Парцингер - изпълнителен президент на Европа Ностра.


Екипът на Enterprise Europe Network към Център „Международно икономическо сътрудничество“ (ЦМИС) на БСК работи с „Таратанци“ по подготовката на кандидатурата им. Добрата работа беше възможна заради участието на екипа в Секторна група „Креативни индустрии“ на EEN мрежата.


„Получихме отличие в категория „Образование, обучение и повишаване на осведомеността“ от Наградите Европа Ностра! Отправяме огромна благодарност за отделеното време и внимание от ваша страна по подготовката на кандидатурата“, информира Ива Тодорова от „Таратанци“.