top of page

Търговска мисия с участие в бизнес събития в градовете Букурещ и Брашов, Румъния

15.09.2021

В периода 19-22.10.2021 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български малки и средни предприятия (МСП) в Търговска мисия с участие в бизнес събития в градовете Букурещ и Брашов, Румъния.

Поканени за участие в търговската мисия са български малки и средни предприятия от следните сектори на икономиката: информационни и комуникационни технологии (ИКТ), в т.ч. и финтех, производство на мебели, строителни материали, битова химия, производство на текстил и изделия от кожа, обувки и др., на които основната икономическа дейност попада в една от определените в Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 (НСНМСП) групи, посочени в приложение № 10 към настоящата покана.

Предварителната програма на търговската мисия предвижда представителите на българските МСП да участват в двустранни срещи и кръгли маси с представители на бизнес средите от Букурещ и Брашов, като местни партньори на Агенцията са Балканската търговска къща, регионалните търговско-промишлени палати, бизнес организации, двустранни камари и др. Програмата е предварително съгласувана с Посолството на Република България в Румъния и със СТИВ Букурещ.

За участие в търговската мисия, ИАНМСП поема всички разходи, свързани с осигуряването на превоз (самолет, влак, автобус); трансфери и вътрешен транспорт; хотелско настаняване за един представител на предприятие; наем зали за организирането на двустранни срещи; техническо оборудване; кетърингови и преводачески услуги; разходи за входни такси за посещение на нетуъркинг събития и друг вид разходи, свързани с основния предмет на мисията.

Краен срок за подаване на документи: 20 септември 2021 г.

За повече информация и стъпки за регистрация:
https://www.sme.government.bg/?p=55174

bottom of page