Приложение на децентрализирани технологии (блокчейн) в бизнеса

08.12.2020 г.

Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network организира уебинар на тема: „Приложение на децентрализирани технологии (блокчейн) в бизнеса“. Уебинарът се проведе на 25.11.2020 от 13:30-14:30 ч.

Блокчейн постепенно намира приложение в бизнеса и публичния сектор, но все още са малко примерите за работещи продукти на базата на децентрализирани технологии. Съществуват и формирани стереотипи, че блокчейн се използва основно за криптовалути или спекулативни сделки. Но всъщност тази технология ще е в основата на огромна трансформация - децентрализиран и програмируем интернет, в който хората имат контрол и собственост върху своите данни. Блокчейн ще позволи синхронизацията на данни в глобален план, ще има важна роля в управлението на новите класове дигитални активи и ще гарантира прозрачност и проследяемост при управление на процеси с повече участници.

В този уебинар Емилиян Енев от ReCheck представи някои важни аспекти от състоянието на блокчейн сега и какво вероятно ще се случи през следващите години.

Уебинарът включват:

- За какво можете да използвате блокчейн сега?
- Европейската блокчейн мрежа - European Blockchain Service Infrastructure
- Какво се случва в областта на регулациите?
- Възникващи стандарти
- Предизвикателства и ограничения за използването на блокчейн

Пълен запис на уебинара може да намерите на този линк:
https://www.youtube.com/watch?v=73TAoPxMM9I&feature=youtu.be

За повече информация: Христина Каспарян, ierc2@bia-bg.com