top of page

Конкурсът на ООН „Най-добър малък бизнес: добра храна за всички“ търси бизнеси, които носят положителна промяна в хранителния сектор

18.05.2021

Представете си, ако Вашата фирма е избрана за „Най-добър малък бизнес: добра храна за всички“ от ООН! Като бизнес в сферата на хранителната индустрия Вие имате жизненоважно значение. Компании като Вашата могат да осигурят добра храна за своята общност, страната и света.

Участвайте в състезанието на ООН (UN Food Systems Summit competition), за да покажете Вашето малко до средно предприятие (МСП) като вдъхновяващ пример за целия свят. 50 победители ще бъдат отличени като „Най-добрият малък бизнес: добра храна за всички“ и ще бъдат отразени от световните медии. Всеки от финалистите ще получи парична награда от 2000 щатски долара и ще има възможност да участва активно в събитията около предварителната среща през юли 2021г. Наградите в конкурса са на обща стойност 100 000 щатски долара.

Всяко представяне на фирмите ще помогне на световните лидери да се информират за приоритетите и ресурсите, които са необходими на бизнеса в тази сфера, за да се развива и процъфтява. Кандидатите ще бъдат поканени в събитията Food Systems Summit (вижте тук за повече информация). Срещите на върха „съберат гласовете“ на обществото, включително гражданското общество, организациите с нестопанска цел и неправителствените организации, правителствата, изследователските организации и частните организации, за да стимулират значителни и значими промени навсякъде. Те са ключов компонент за идентифициране на смели, нови решения за подобряване на хранителните системи.

Конкурсът е отворен за малки и средни предприятия, които извършват всичките си или по-голямата част от дейностите си в хранителната сфера, независимо от държавата, в която са установени. За да се класират, фирмите следва да са регистрирани, законно установени и да имат между 5 и 250 служители.

Участие в състезанието е възможно в срок до 4 юни 2021г. Кандидатите ще бъдат оценявани според това как техният бизнес допринася за по-здравословна, по-устойчива и справедлива храна за общностите, които обслужва, силата на тяхната визия за бъдещето и това доколко добре комуникират настоящото си и бъдещо въздействие на своя бизнес.

За повече информация и участие, моля посетете официалната страница на конкурса - https://www.un.org/en/food-systems-summit/best-small-business-comp

Заинтересованите лица за участие в събитието на ООН и европейския диалог за ролята на МСП в изграждането на по-добра хранителна система може да се регистрират за участие от линка https://bit.ly/3ekWaif . Събитието ще се проведе на 10 юни от 12:00 часа в платформата ZOOM.

bottom of page