Японска бизнес култура и особености при износа на хранителни продукти за Япония

Център за външноикономическо сътрудничество към Българска стопанска камара, Enterprise Europe Network и Европейско-японският център за индустриално сътрудничество имат удоволствието да Ви поканят на уебинар на тема "Японска бизнес култура и особености при износа на хранителни продукти за Япония".
Регистрацията е затворена
Японска бизнес култура и особености при износа на хранителни продукти за Япония

Час и място

03.12.2020 г., 11:30 – 13:30
Уебинар

За събитието

В момента Япония е 5-тата по важност и значение търговска експортна дестинация за селскостопански и хранителни продукти на ЕС. Намаляването на тарифите в резултат от търговското споразумение между ЕС и Япония ще доведе до още по-тесни търговски връзки, особено по отношение на хранителни продукти.

Япония се съгласи да либерализира 87% от всичките тарифни редове за селскостопански стопки, покриващи почти 90% от стойността на търговията.

Споразумението признава и защитава над 200 европейски географски означения и наименования на японския пазар.

Уебинарът е предназначен за производители и търговци на хранителни продукти и ще се проведе на 3 декември между 11:30 и 13:30 ч. българско време.

Чисто консултантски фирми не са целева група на събитието.

При извънредна ситуация, налагаща промяна в часа или датата на уебинара всички регистрирани участници ще бъдат уведомени своевременно.

Участието в уебинара е безплатно. Изисква се регистрация с попълване на регистрационна форма. За контакти: Христина Каспарян, ierc2@bia-bg.com, тел. 02 932 09 34. Местата са ограничени!

Език на уебинара: английски!

Регистрация на следния линк.

За лекторите

Гост-лектори на уебинара ще бъдат:

Г-н Иван ван Еесбеек. Работил е повече от 25 години в Европейската комисия в отделите, свързани с преговорите на международни търговски споразумения в областта на селското стопанство и храните. Понастоящем е експерт в Европейско-японския център за индустриално сътрудничество.

Г-жа С. Накабаяши. Работила е за UN Industrial Development Organization (UNIDO) и за UN Food and Agriculture Organization, както и за различни японски правителствени агенции. Лицензирана е в бизнес управление на производствени процеси. Понастоящем работи и живее в Брюксел, където се занимава с бизнес консултиране.

Програмата включва:

Understanding Japanese culture and learning its business practices

 1. Japan’s Business Culture
 2. Japan’s Business Practices
 3. Modes of Export to Japan
 4. Japan’s Distribution System – Small scaled business transactions online and offline
 5. Q&A

Process, procedures and planning for Bulgarian food exports to Japan

 1. Japan’s Food Market, Consumer Behaviour and Market & Product Orientation –Processed foods, packaged foods
 2. EU/Bulgaria’s Food Export to Japan
 3. Import Clearance Process and Procedures at Japan Customs – Organic and functional foods, Requirements for nutritious and health claims
 4. Trade Shows and Due Diligence - Meeting Japanese partners
 5. Q&A

EPA Introduction

 1. Market access opportunities for certain EU agricultural products exported to Japan:Highlights; Processed food products, including jams, fruit jellies and marmalades, spices, vegetable saps, Wine & spirits, Meat products, Cheese and other dairy products.
 2. Geographical indications
 3. Rules of Origin
 4. Sources of Information
Регистрацията е затворена

Споделете това събитие