hum_fing_hr.jpg

Референции и признания

 

Николай Бадински

изп. директор на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

БСК даде значителен принос в развитието на услугите за българския бизнес, насочени към излизане на международни пазари и внедряване на иновации. БСК показа ефективност и професионализъм както като партньор на бизнеса, така и като партньор в мрежата Enterprise Europe Network.

Тодор Младенов

изпълнителен директор на "София Тех Парк" АД

Безспорно е, че през тези години с последователна, постоянна работа и професионализъм, Вашата организация се превърна във важен фактор за развитие на българската икономика, за подобряване на бизнес средата в страната, за стимулиране на иновациите и дигитализацията на обществото.

Добрина Проданова

председател на Търговско-промишлена камара - Пловдив

С удовлетворение наблюдаваме работата и постиженията на БСК за прогреса и устойчивостта на икономическата среда в България. Българският бизнес дължи много на усилията и експертизата на Вашата организация!

Интер Експо Център

Агенция Булгарреклама Еоод

Проявените професионализъм, търпение и креативност на екипа от БСК допринесоха за изпипването на всеки детайл от събитието. Препоръчваме БСК като подходящ и желан партньор за организиране и провеждане на делови и бизнес събития.

Martin Ruppert

главен директор на IMP³rove - Европейска академия за управление на иновациите 

Искаме да Ви благодарим за дългогодишното сътрудничество в обученията, свързани с управление на иновации, както и за подкрепата, която указвате на иновативни компании в България, чрез оценката на способностите за управление на иновации по международно признати критерии.

Деница Сачева

министър на труда и социалната политика

Пожелавам на Вас и Вашия екип да продължавате все така успешно да изпълнявате мисията си за защита на интересите на българските производители и предприемачи, и да работите за развитието на икономиката на България.

Проектен опит

 • Steps2Scale

  Какво е “scale up company”?
  Това са развиващи се високотехнологични фирми с опит, вече утвърдени и растящи позиции на местния пазар, стратегия за интернационализация и готовност за излизане на чужди пазари.
  Целта на проекта „Steps2Scale” е да създаде среда, която насърчава конкурентоспособността, бизнес мисленето, иновациите и творчеството. Професионалната квалификацията Scale Up Manager е професията на едно по-конкурентно и бързо развиващо се бъдеще на ЕС. За ЕС „scale-up компаниите са бъдещите корпорации“.

 • SHARON

  Споделената икономика създава нови бизнес модели, възможности и заплахи за предприемача. Платформите за съвместна работа позволяват на отделните граждани да предлагат услуги, да насърчават по-голямо споделяне на активи и по-ефективно да използват наличните ресурси. Доставчиците на услуги получават достъп до гъвкави условия на работа и нови източници на доходи, а клиентите се възползват от нови услуги, разширено предлагане и по-ниски цени. В резултат на иновациите, тези нови бизнес модели оказват въздействие върху конкурентоспособността, растежа и създаването на работни места.

 • EMPOWA

  БСК стартира проект за насърчаваме участието на жени предприемачи с иновативни идеи по програма Хоризонт 2020 и по-специално по Инструмент за МСП. Проектът е съ-финансиран по програма COSME на ЕК.
  Основните дейности по проекта включват организирaне на специализирани безплатни събития и обучения, консултации и менторинг услуги за жените с иновативни идеи, подпомaгане участието им по програма Хоризонт 2020 и по-специално по Инструмент за МСП!
  Целта на проекта е да се повиши броя на подадените проектни предложения от жени предприемачи.
  За повече информация за проекта се свържете с ierc3@bia-bg.com

 • ACCESS 4 SMES

  Целта на проекта е укрепване на капацитета за оказване на подкрепа към МСП при кандидатстване и работа по Хоризонт 2020.
  Обхваща се цялостния процес от пречките пред МСП в иновационния процес, подбор на обява и партньори, подготовка на проектно предложение, работа с Портал на участниците, управление и отчитане на спечелен проект. Особено внимание се отделя на източниците за финансиране на иновации в предприятията.
  Участват 12 партньори и 39 асоциирани партньори.

 

Успешни истории

 • Шоколад "Original dark" на българската фирма "Casa Kakau" със златен медал на изложението "Interfood & drink" 2017

  Българската иновативна фирма за производство на истински, натурален шоколад по технологията "от какаовите зърна до блокчето шоколад" "Casa Kakau", спечели златен медал на международното изложение "Interfood & drink" 2017, което се проведе в периода 8 - 11 ноември в Интер Експо Център- София.
  Днес фирмата предлага широко портфолио от Vegan /без животински продукти или следи от тях/ шоколад, за направата на което се използват само натурални продукти, ядки и сушени плодове.
  В производството на компанията никога не са използвани млечни продукти.
  "Casa kakau" е първата българска компания, предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар. Последният продукт, който фирмата представя в началото на 2017 година, е нов дори и за Европа. Това е чай от какаови зърна с различни вкусове за любителите на топлите напитки.
  Всички продукти се приготвят с какаови зърна, които се внасят директно от фермите в Еквадор.
 • Българската компания "Rosey`s mark" спечели златен медал на международното изложение "Interfood & drink" 2017

  Българската фирма за флорална гастрономия "Rosey`s mark" , първа по рода си със своите продукти, комбиниращи шоколад и българско розово масло,  спечели златен медал на международното изложение "Interfood & drink" 2017, което се проведе в периода 8 - 11 ноември в Интер Експо Център- София.
  Иновативната компания грабна златото за уникалния си продукт сладко от рози без захар. Продуктовото портфолио засега включва три категории продукти: сладка, шоколад и чай.
  Шоколадът с рози е ръчно правен и е първият по рода си шоколадов продукт с българско розово масло. Първият вкус, черен шоколад с рози, е създаден през 2014 г, последван от още два вкуса през 2015 г. – млечен шоколад и бял шоколад. И трите с отличителна нотка на роза, тези шоколадови блокчета са истинска атракция за любителите на качествен авторски шоколад.
  Серията сладка се отличава с оригинални рецепти създадени и представени за пръв път през 2016 г. Напълно натурален и със 100% плодови захари, новият вкус на сладката от рози е по-свеж и  наистина здравословен, защото вместо захар или изкуствени подсладители съдържа ябълков сок. 

   
 • Българска компания в сферата на металообработването установи партньорски отношения с швейцарска фирма

  Enterprise Europe Network в рамките на Българска стопанска камара има установено дългосрочно сътрудничество с търговските мисии към българските посолства в чужбина като заинтересовани страни.
  EEN към БСК редовно си съдейства с тях с цел промоция и разпространение на брокерски събития и фирмени мисии. С тази цел EEN към БСК изпрати информация до българското посолство в Берн, Швейцария, за брокерското събитие IMM2016 (7 април), с цел да се привлекат швейцарски компании.
  Посолството разпространи тази информация сред избрани фирми. Швейцарска компания се интересува от сътрудничество с български фирми, но не успя да присъства на IMM2016. Швейцарската компания търси български партньори за обработка на метал. EEN към БСК избира 10 профили на българските фирми и ги изпраща на швейцарската компания. Швейцарската компания установява контакт с една от българските компании с цел получаване на оферта и специфична проба. След известно време швейцарската компания посещава българската компания в нейните производствени съоръжения. Компаниите подписват заповед за производство на специфични продукти. Двете компании са се договорили за дългосрочно партньорство и за в бъдеще.
 • Иновационен форум – специализиран форум за малки и средни предприятия

  На 6 април 2016 г.  по време на специализираните изложения MachTech&InnoTech и Bulkontrola 2016 се проведе първото издание на „Иновационен форум 2016“ - специализирано обучение за малки и средни предприятия с акцент върху design driven innovations. Организатори на събитието са Enterprise Europe Network към Българска стопанска камара и Интер Експо Център. 
  Във форума взеха участие над 35 човека, които получиха информация за начина, по който да създават иновации, които потребителите не очакват, но които в крайна сметка ще харесат и как да създадат продукт или услуга, които се открояват от доминиращите на пазара и са толкова необходими, че хората неминуемо ги заобичват.
  Иновационният дизайн разкрива как лидери като Apple, Nintendo, Alessi и др., изграждат ненадминати и устойчиви конкурентни предимства чрез иновации, които не идват от пазара, а създават нов пазар. Тези лидери се състезават с продукти и услуги, които имат радикално ново значение, които предлагат напълно нова причина да бъдат закупени от клиентите. Иновационният дизайн предлага решение как да създадеш тази нова визия и как успешно да я предложиш на клиентите си.
 • Унгарска бизнес делегация се срещна с български компании в сектора на храни и напитки

  На 12 ноември 2015 г., в Интер Експо Център - София се проведоха над 20 двустранни бизнес срещи между унгарски и български фирми в рамките на най-големите изложения в хранително-вкусовата индустрия за Югоизточна Европа - Месомания, Светът На Млякото, Булпек, Салон На Виното, Интерфуд & Дринк.
  В деловите срещи взеха участие представители на 6 унгарски винарни. Включиха се и унгарски компании, които произвеждат млечни и месни продукти, сладкарски изделия, минерална вода, бъчви от унгарски дъб, виноохладители с различни параметри за професионална и за домашна употреба, производители на кожени изделия, детски обувки, както и туристически фирми от Унгария.  Срещите се проведоха на специално изработената за Унгария изложбена експозиция. Целта на срещите беше да се подпомогнат двустранните външноикономически и търговски отношения между България и Унгария, както и осъществяването на бизнес партньорства между български и унгарски компании.
  Двустранните бизнес срещи се организират от Българска стопанска камара в сътрудничество с Търговско-промишлената палата на Бараня, Унгария, Унгаро-българската търговско промишлена палата и Интер Експо Център, София. Тази идея се реализира с подкрепата на Enterprise Europe Network – най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса.
 • IndustryMatchmaking 2015 - Време за бизнес и иновации в индустриалния сектор

  На 12 март във втория ден на MachTech&InnoTech се проведоха двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми – B2B IndustryMatchMaking. Срещите се организират за трета поредна година със съдействието на Enterprise Europe Network, Българска стопанска камара - най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес.
  Изложението e единственият бизнес форум в страната, по време на който се провеждат двустранни бизнес срещи в сектора. Тази година в рамките на един ден събитието даде възможност за осъществяването на над 170 срещи между заинтересованите компании, като се включиха фирми от Холандия, Белгия, Тунис, Испания, Турция, Сърбия и др. Представянето на участниците се допълваше и от екип от експерти, който беше на разположение на фирмите през цялото време.
  За сравнение през 2014 г. бяха проведени 100 срещи между 60 компании от секторите металургия, машиностроене, пластмаси и полимери, което показва, че тази година събитието е надхвърлило мащабите си.
 • 120 компании от 17 държави проведоха почти 200 двустранни бизнес срещи

  120 компании от 17 държави взеха участие в международните двустранни бизнес срещи в сферата на хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия – „Food4lfe“, които се проведоха на 10 ноември 2016 г., четвъртък, в Интер Експо Център София.
  Регистрираните за участие компании проведоха общо 197 двустранни срещи с потенциални партньори по предварително уточнен индивидуален (за всяка фирма) график.
  Организатор на събитието „Food4lfe“ е Българската стопанска камара, в партньорство с Интер Експо Център и най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес Enterprise Europe Network.
  Форумът е част от международните изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд&Дринк и Сихре, които се проведоха в периода 9-12 ноември 2016 г.
  Освен за двустранни срещи с потенциални партньори, регистрацията за събитието даде възможност и за участие в специализирани конференции, презентации, семинари и други бизнес събития, както и за промотиране на фирмения профил в мрежата на Enterprise Europe Network.
   „Food4lfe“ бе най-голямото брокерско събитие в България, осъществявано до момента.
 • Иновационен мениджмънт за МСП - иновации в действие чрез иновативни и интерактивни методи

  На 3-ти и 4-ти декeмври 2015 година Българска стопанска камара и Академия по иновационнен менидмънт проведоха обучение по иновационен мениджмънт. 
  Целта на този тренинг беше мениджъри на малки и средни предприятия да преминат през основните етапи по управление на иновациите и процеса на личностно и фирмено развитие. 
  За да може бизнесът да се възползва от управлението на иновациите, от значение е да се определят какви са иновационните нужди на МСП. А най-важно е всяка организация да осъзнае колко съществено за нея е тя да въведе устойчив процес за реализация на иновацията. Следователно, ако имате идея и искате да я реализирате, не е от значение колко невероятна е тя сама по себе си, а как тяпосреща нуждите на пазара и продава.
  Така иновационният мениджмънт помага на МСП чрез:
  1. Осъзнаване на иновационните нужди на МСП;
  2. Отстояване на идеята - шампион;
  3. Реализиране на процеса от идея към концепция;
  4. Гoтов план за действие и модел за изпълнение на концепцията. 
 
 • Facebook
 • LinkedIn
 • YouTube

ул. „Алабин“ 16-20,

1000 Център,

София, България

+359 293 209 54

eu_flag.jpg

Център за външноикономическо сътрудничество към БСК © 2020 Всички права запазени  | УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ | ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ